U prigradskim naseljima 10.000 nelegalnih vodovodnih priključaka

17:03:00 14.03.2017, Komentara: 0

Novi Sad - U prigradskim delovima Novog Sada ima oko 10.000 nelegalnih priključaka i nešto manje od 300 kilometara nelegalno sagrađene vodovodne mreže, pokazuju procene JKP "Vodovod i kanalizacija".

U prigradskim naseljima 10.000 nelegalnih vodovodnih priključakafoto: vikns.rs

Borislava Pejanović, portparolka tog preduzeća, rekla je da je potraga za nelegalnim priključcima i divljim mrežama neprestana.

- "Vodovod" do njih dolazi preko ekipa na terenu, ali i putem prijava građana koje dobijamo na broj telefona: 0800/333-021 i na mejl. Većina nelegalnih priključaka je evidentirana i s njihovim korisnicima, a samim tim i potrošačima, potpisan je ugovor o privremenom korišćenju, te im se na taj način obračunava i naplaćuje utrošena voda – kaže Borislava Pejanović.

Ona dodaje da na nelegalno izgrađenim vodovodnim mrežama prave evidenciju, pod uslovom da postoji merač protoka na početku te mreže, gde kontrolišu gubitke i potrošnju.

- Važno je i to da li je objekat koji je priključen u postupku legalizacije ili je legalizovan. Takođe, evidentiramo i objekte na kojima infrastruktura nije izgrađena, ali građani tamo ipak žive - kaže Pejanović

Kada je u pitanju nelegalno priključivanje na legalnu mrežu, a pod tim se podrazumeva mreža koju je izgradilo JKP "Vodovod i kanalizacija", takvi priključci se odmah isključuju i Komunalna inspekcija podnosi prijavu protiv odgovornih.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 71%
Pritisak: 999.9 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?