U prodaji lažni kompleti prve pomoći

12:09:00 23.09.2015, Komentara: 0

Falsifikovani kompleti prve pomoći na kojima piše “Galenika” masovno se prodaju u Novom Sadu i drugim gradovima Srbije. Kako spolja izgledaju identično kao pravi, a ne mogu da otvore da se vidi šta je unutra, građani ih kupuju, ali u njima ne nalaze ništa drugo osim papirnih maramica i vate.

U prodaji lažni kompleti prve pomoći

Novosađanka G. N, kaže da je doživela pravi šok kada je otvorila paket s medicinskim sredstvima za prvu pomoć, i to u momentu kada joj je bio preko potreban.

- Dete mi se povredilo, ja brže-bolje u auto po prvu pomoć jer ništa drugo tog momenta nisam imala. Otvorila sam „sterilne gaze“ i „komprese“, a u paketićima sam, umesto gaze, zatekla pakovanje običnih maramica koje su bile uvijene u ubrus! Onda sam otvorila zavoj, kad tamo u kesici obična vata, takođe umotana u ubrus! - ispričala je G. N. za "Alo".

U “Galenici” su rekli da su videli fotografije i da su zgroženi. Kažu da taj paket nema nikave veze s njihovim firmom, kao i da će podneti krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog zloupotrebe njihovog imena i brenda.

- Dokaz za to je što je taj sporni paket sa slike proizveden u martu, a ni “Galenika a. d.” ni “Galenika farmacija” ove godine uopšte nisu proizvodile pakete prve pomoći - naveli su iz te firme za "Alo".

Novi pravi komplet prve pomoći treba da sadrži:

Adhezivni zavojni materijal - 5 kom., PVC kesa - 1 kom., PVC rukavice - 2 kom., igla sigurnica, najmanje dužine 4 cm - 6 kom., uputstvo o pružanju prve pomoći - 1 kom., kaliko zavoj 10cmx5m - 2 kom., trougao marama mase najmanje 60 g/m2 - 2 kom., prvi zavoj - sterilan, 10cmx5m, s jednim jastučetom - 2 kom., sterilna gaza 1m, 80cmx100cm - 1 kom., sterilna kompresa od gaze - 5 kom.

Izvor: Alo.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?