U PU "Radosno detinjstvo" upisano 16000. dete

17:02:00 18.02.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Šesnaesthiljadito dete, što je najviše do sada, upisano je u Predškolsku ustanovu ''Radosno detinjstvo'', u vrtić ''Vilenjak''. Reč je o devojčici Moni Reparski, koja nije bila primljena prošle godine, a sada su se stekli uslovi za upis još jednog deteta, pa je ona 17. u mlađoj jaslenoj grupi.

U PU "Radosno detinjstvo" upisano 16000. dete

Upisu devojcice prisustvovao je gradonačelnik Miloš Vučević, koji je kazao da nikada nije bilo manje dece na listi čekanja, to jest ispod 800, i da je ponosan što Grad subvencioniše boravak za još preko 1.800 dece u privatnim vrtićima.

- Na taj način stimulišemo privatno preduzetništvo, jer finansijski pomažemo roditelje i privatne ustanove. To je prava slika Novog Sada, i drago mi je što se drugi gradovi i opštine ugledaju na nas – rekao je Miloš Vučević.

Ipak, prema saznanjima pojedinih medija, Grad sa subvencijama privatnim vrtićima kasni više od dva meseca, kao i da je pre samo desetak dana u vrtiće bilo upisano 15.350 dece.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Radosavcev Tamunia

, *.94.148.91.adsl.dyn.beotel.net

Da, stvarno je to prava slika Novog Sada- moramo da cekamo milostinju od ''grada'', zbog toga sto ma gde i ma kakav posao obavljali, ne mozemo da ZARADIMO dovoljno da sami finansiramo svoju decu, ne bitno da li su u vrticu ili skoli!
A pri tome, smo svesni da iste subvencije dobijaju i oni koji imaju i po koju NULU vise na minimalnoj plati! Ali sta da se radi, nisu oni jadni krivi sto znaju zaraditi, a ko je nama kriv sto smo ''nesposobni''!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1003.2 mb
Vetar: 3 m/s, W
Ned 12° - 27° Malo i umereno oblačno
Pon 13° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?