U Skerlićevoj ulici počele da se urušavaju dve kuće

19:01:00 24.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Dve kuće u Skerlićevoj ulici počele su da se urušavaju, a iz jedne od njih, prema pisanju 021, evakuisana je žena. Tokom pre podneva, po nalogu gradskih službi, kuće u Skerlićevoj 21 i 31 su obezbeđene.

 U Skerlićevoj ulici počele da se urušavaju dve kuće


Kako prenosi „Dnevnik“, objekti su ograđeni, radnici su postavili drvene grede, kao ojačanje, kako bi sprečili dalje urušavanje, a prolaz je zabranjen.

Na teren su, po prijavi građana, izašle ekipe policije i vatrogasaca, kao i inspekcija i nadležni iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Obe kuće se nalaze u zaštićenoj prostornoj kulturno istorijskoj celini - Almaški kraj, čija je rekonstrukcija i parterno uređenje u toku. Kako prenosi 021.rs, dosadašnjim ispitivanjem je utvrđeno da radovi koji su izvođeni u ovoj ulici nisu uticali na urušavanje, i da je problem nepostojanje temelja. Napomenimo i to da još uvek nisu počeli radovi na rekonstrukciji tih kuća.



Izvor: novisad.com, 021, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Grmljavina
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 997.9 mb
Vetar: 7 m/s, SSE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?