U Srbiji 22 nova slučaja koronavirusa, zabrana kretanja sutra od 17 do pet ujutru

18:03:00 21.03.2020, Komentara: 1

Novi Sad - U Srbiji je do sada ukupno 171 obolela osoba od Kovida-19, nakon što su zabeležena nova 22 slučaja.

Od 22 potvrđena njih 17 je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja dok njih pet ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

U Srbiji 22 nova slučaja koronavirusa, zabrana kretanja sutra od 17 do pet ujutru


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će predložiti da se zabrana kretanja produži od 17 časova do pet časova ujuturu. Vučić je najavio da je moguće dodatno produženje policijskog časa.

- Ako ne bude bilo dovoljno do 17 časova, u ponedeljak će biti do 13. Već u utorak će biti 24 sata zabrane. U toku je borba za vaše živote, i ne interesuje me da li ćete da me volite. Za ovo imam saglasnost svih lekara - naveo je on.

Zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport, večeras od 20 časova.

Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je, tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od pet osoba.


Inficirana doktorka s Novog naselja, u KCV sedam pacijenata obolelih od koronavirusa


Direktor Doma zdravlja Novi Sad, Veselin Bojat, potvrdio je da je korona virusom inficirana jedna doktorka, ali je demantovao glasine da je više medicinskog osoblja iz Doma zdravlja na Novom naselju obolelo.

- Tačno je da je doktorka iz Doma zdravlja na Novom naselju pozitivna na koronu i ona je od 10. marta u karantinu. Svi njeni kontakti su provereni od strane Instituta za javno zdravlje Vojvodine, dve doktorke i tri sestre koje su bile sa njom u kontaktu su stavljene u izolaciju i sve su testirane negativno. Provereno je i 10 pacijenata koji su takođe u izolaciji i svi oni su bez simptoma. Postoje dezinformacije koje neke osobe šire da je objekat zatvoren što nije istina, preduzete su neophodne mere koje su propisane, a nije registrovan ni jedan novi oboleli koji ima veze sa ovim slučajem – rekao je Bojat.

U Kliničkom centru Vojvodine, na Infektivnoj klinici leči se sedam pacijenata.

- Tokom noći imali smo prijem jednog obolelog stranog državljanina, koji je u stabilnom opštem stanju - izjavio je danas pre podne pokrajinski sekretar za zdravstvo, član Republičko i Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Zoran Gojković.

Pored njega, na toj klinici se trenutno nalazi još šest pacijenata od kojih su dva u teškom opštem stanju i nalaze se na respiratorima, dok je opšte stanje preostala četiri pacijenta zadovoljavajuće“, dodao je on.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Lazar

, *.internet.mts.telekom.rs

Gore nego treci svetski rat


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?