U sredu besplatan prevoz, parkiranje, koncert, pozorišna predstava

16:01:00 30.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Povodom Dana grada, u sredu, 1. februara, najavljene su brojne pogodnosti za Novosađane.

U sredu besplatan prevoz, parkiranje, koncert, pozorišna predstava


GSP

Na osnovu preporuke gradonačelnika Novog Sada, prevoz putnika u javnom gradskom

prevozu na teritoriji Grada Novog Sada biće besplatan. Kako je saopšteno iz JGSP „Novi Sad“, karte se neće naplaćivati na gradskim i prigradskim linijama.

Karte za prevoz na međumesnim linijama naplaćivaće se po važećem cenovniku.

Parkiranje

Kao i svake godine, ni parkiranje se neće naplaćivati u sredu, 1. februara. Kako kažu u „Parking servisu“, „pauk“ služba će raditi u saradnji sa saobraćajnom policijom, saobraćajnom i komunalnom inspekcijom. Cilj je da se izbegnu gužve usled nesavesnog i pogrešnog parkiranja.

Pozorište

Povodom Dana grada, u Novosadskom pozorištu/Újvidéki színház, zainteresovani će imati priliku da u sredu besplatno pogledaju predstavu „Kad te Bog ritne u stomak“. Predstava je zasnovana na istoimenom romanu Ildiko Lovaš, u režiji Andraša Urbana.

Predstava se izvodi u koprodukciji sa pozorištem „Deže Kostolanji“ iz Subotice, a simultani prevod na srpskom jeziku prati se na scenskom portalu.

Predstava nije namenjena mlađima od 16 godina.

Karte se moraju rezervisati, a to se može učiniti preko internet stranice Novosadskog pozorišta, putem Instagram ili Fejsbuk naloga (@ujvidekiszinhaz) ili na broj telefona 021/52 55 52.

Koncert

Koncert „Na balu u Novom Sadu“ biće održan u sredu, 1. februara u 20 časova u Gradskoj koncertnoj dvorani, a na programu će biti najistaknutije instrumentalne i vokalno instrumentalne numere evropskog romantizma i dvadesetog veka.

Naslov „Na balu u Novom Sadu“ muzička je posveta i umetnička reminiscencija istorijskog nezaboravanog čina, daha istorije, inspiracije, slobode našeg grada koji je 1. februara 1748. godine proglašen slobodnim kraljevskim gradom, „Poveljom slobodnog kraljevskog grada“ carice Marije Terezije, od kada će utvrđivati svoj duh slobode, poštovanja različitosti, višejezičnosti, prepoznatljive kulture i umetnosti.

Koncert „Na balu u Novom Sadu” predstavlja jednočasovni koncertni program u kome se prepliću poruke neprolazne lepote muzičke inspiracije velikana kao što su Johan Štraus, Čajkovski, Korsakov, Verdi, Pučini, Maskanji, Masne, Čilea, Bize, Brams, Rihard Štraus, Leo Vajner i mnogi drugi značajni evropski kompozitori.

Neke od kompozicija izvešće se po prvi put u našem gradu. Bravuroznom izvođenju gudačkog orkestra sastavljenog od akademskih gudača iz Simfonojskog orkestra RTS i filharmonije iz Beograda, predvođenim našim istaknutim maestrom Dejanom Savićem, dirigentom, iz Beograda, u inspirativnim, romantičnim i neprolazno lepim lirskim operskim bravurama pridružiće se i operska solistkinja, Zorica Belić.

Ulaz na koncert je slobodan.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 998.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?