U sredu štrajk u GSP-u

13:03:00 19.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog katastrofalnog stanja u preduzeću, nezadovoljni radnici JGSP „Novi Sad“ odlučili su da u sredu, 21. marta od 13 do 14 sati organizuju štrajk upozorenja. Cilj štrajka je da ukažu na opšte stanje u preduzeću.

U sredu štrajk u GSP-u


S druge strane, stotinak od preko hiljadu radnika GSP-a jutros je održalo zbor jer su od ranije nezadovoljni stanjem u preduzeću. Prema nezvaničnim saznanjima, na zbor su došli i direktor preduzeća Milan Stanivuković sa kompletnim rukovodstvom kako bi se rešili problemi s kojima su ovi radnici nezadovoljni, ali su oni tražili da napuste prostorije u kojima traje sastanak, javio je 021.

Ovi radnici su i ranije protestovali tražeći da se uveća broj vozača, mehaničara, kontrolora i ostalog osoblja koji zbog lošeg standarda u državi odlaze u inostranstvo upotrazi za boljim platama, ali i zbog zastarelog voznog parka. Nakon toga su oni primljeni na razgovor u Gradsku kuću, a svi zahtevi su im ispunjeni pošto je Skupština grada odobrila zapošljavanje 85 novih ljudi, sedam novih autobusa iz Ikarbusa stiže za nedelju dana, a raspisan je tender za dodatnih pet. Takođe je ukinut rad na slobodan dan.

Za sada nije poznat razlog novog protestnog okupljanja.

U međuvremenu je u prostorijama GSP-a okačeno obaveštenje o štrajku koje je potpisao tim za pregovora.

U sredu štrajk u GSP-u


- Zbog katastrofalnog stanja u preduzeću koje se ogleda u tehničkoj neispravnosti vozila, u poremećenim međuljudskim odnosima, pretnjama od strane rukovodstva, velikim dugovanjima preduzeća, a posebno za gorivo, nezadovoljni radnici JGSP „Novi Sad“ su odlučili da 21. marta u vremenu od 13 do 14 časova organizuju štrajk upozorenja da bi ukazali na opšte stanje u preduzeću.

Šta kaže direktor GSP-a

Direktor JGSP "Novi Sad" Milan Stanivuković je saopštio da je zboru na kom je doneta odluka o štrajku upozorenja prisustvovalo svega između 150 i 200, od ukupno 1.300 zaposlenih.

- Na samom zboru su pojedinci bili spremni i instruisani da naprave incident, zbog čega sam zajedno sa svojim timom napustio zbor. Njima nije u cilju da se čuje prava istina i šta je sve urađeno i unapređeno, već su izmanipulisali deo radnika jer su problemi na koje se žale većinom već rešeni. Znajući koliko je požrtvovana ogromna većina, ne mogu da se otmem utisku da su ovi zborovi i protesti politički orkestrirani - kaže Stanivuković.

On je naveo i da GSP konačno ima dovoljan broj radnika jer ih je od početka godine primljeno 115 (30 na neodređeno i 85 na određeno), da se obnavlja vozni park, da su plate redovne i da je prevoz u Novom Sadu stabilan

Izvor: novisad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?