U Sremskim Karlovcima „sahranjen“ živ čovek

08:07:00 21.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Slučaj koji se dogodio prošle nedelje u Sremskim Karlovcima, može da se podvede pod rubriku „verovali ili ne“. Neime, pedesetšestogodišnji Saša Stankov, poznat kao „Isus“, iz Sremskih Karlovaca, iako živ i zdrav, „sahranjen“ je u petak na Čeratskom groblju.

U Sremskim Karlovcima „sahranjen“ živ čovek

Foto: Vidikovac Sremski Karlovci (sremskikarlovci.rs)



Kako pišu Novosti, porodica je „Isusa“ na večni počinak ispratila 16. jula, da bi dva dana kasnije saznali da je on živ i zdrav, i da je u humci, iznad koje stoji drveni krst sa njegovim imenom i prezimenom, godinom rođenja i smrti, sahranjen drugi čovek, njegov imenjak, ali s prezimenom Subić, zvani Žuća.

Kako je došlo do toga da se sahrani živ čovek tek treba da se utvrdi. Zasada je poznato da je porodica Stankov 15. jula obaveštena da je član njihove porodice preminuo. Njegovo telo je, navodno, pronađeno u jednoj kući, odakle je prevezeno u pogrebno preduzeće, a već sutradan je sahranjeno na groblju u Sremskim Karlovcima.

Porodicu, kako saznaju Novosti, niko nije pozvao da identifikuje pokojnika, ali su navodno dobili usmenu potvrdu da je reč o njihovom članu, te su ga sahranili.

Dan posle sahrane, u subotu, 17. jula, ožalošćenima se, kako je za Novosti rekao jedan od članova porodice Stankov, javila meštanka Sremskih Karlovaca i rekla da je videla Sašu živog i zdravog u Novom Sadu, gde inače živi.

- Otišli smo u policiju i to im ispričali, a oni su se dali u potragu za našim Sašom – ispričala je jedna rođaka za Novosti.

„Pokojnik“ je pronađen u Novom Sadu, doveden u policiju gde su mu uzeti otisci prstiju i gde je fotografisan.

Porodica se našla u velikom čudu i ništa im nije bilo jasno. S pravom su se pitali koga su sahranili i ko počiva u humci na Čeratskom groblju.

Enigma je razrešena ekshumacijom, koja je, kako pričaju pojedini meštani Sremskih Karlovaca, urađena u noći između subote i nedelje. Međutim, još uvek se ne zna ko je uradio ekshumaciju i po čijem nalogu.

Brat čoveka koji je bio sahranjen kao Saša Stankov potvrdio je za Novosti da je njegov brat Saša Subić (48) iz Sremskih Karlovaca bio sahranjen kao Saša Stankov.

- Nije mi jasno kako je moglo doći do zabune - kaže Subićev brat. - Nisu ličili, različitih su godina, a jedino zajedničko im je što obojica imaju isto ime. Rađena je DNK analiza, i utvrđeno je da je preminuli koji je već jednom sahranjen pod drugim imenom, zapravo Saša Subić.

On će ponovo biti sahranjen danas u 15 časova u Sremskim Karlovcima.



Izvor: Novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?