U Srpskom narodnom pozorištu otvoreno 65. Sterijino pozorje

17:09:00 27.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Besedom Branke Petrić sinoć je u Srpskom narodnom pozorištu otvpreno 65. Sterijino pozorje koje će trajati do 4. oktobra.

U Srpskom narodnom pozorištu otvoreno 65. Sterijino pozorje


Foto: Sterijino pozorje (Facebook)


- Za mene je Novi Sad mesto najlepših uspomena - rekla je na samom otvaranju Sterijinog pozorja glumica Branka Petrić i dodala da statistika iznenadila pokazavši da je na Pozorju bila 12 puta.

Ona je podsetila na mnoge velikane našeg teatra koji su svojim talentom dali svoj doprinos Pozorju u prethodnim decenijama.

- Sećam se mnogih kojih više nema i pozdravljam što su svojim talentom i kreativnošću doprineli da ovo naše Pozorje odoleva vremenu i živi do današnjeg dana. Stvoriće se nova generacija koja će verovati da od nje sve počinje. I neka veruju, kao što smo i mi nekad verovali, ali vrlo dobro znamo kako to nije istina. A istina je da je ovo veoma lična priča. Eto tako, glumci stižu i pristižu, a vidim, na našu radost, da ste pristigli i vi, draga publiko. Znači, Pozorje može da počne - rekla je Branka Petrić.

Pozorje je počelo predstavom Srpskog narodnog pozorišta, "Smederevo 1941", prvom od sedam predstava u takmičarskoj selekciji. Režiju predstave posvećene poginulim glumcima tog teatra u Drugom svetskom ratu, potpisuje Ana Đorđević, koja u predstavi sudbinu glumaca, ali i pozorišta i čoveka uopšte stavlja u fokus.

Pre početka glavnog dela programa u foajeu scene “Pera Dobrinović” otvorena je izložba i uručene nagrade 16. međunarodnog trijenala “Pozorište u fotografskoj umetnosti”.

Glavni program drugog dana Sterijinog pozorja, u selekciji Svetislava Jovanova, biće nastavljen predstavama “Kretanje” Dimitrija Kokanova, u režiji Jovane Tomić (Bitef teatar), koja će biti izvedena u 18 časova, u Novosadskom pozorištu/ Ujvideki sinhaz, i “Ko je ubio Dženis Džoplin?” Tijane Grumić, u režiji Sonje Petrović (Srpsko narodno pozorište/ OPENS), koja će biti izvedena u 20 časova na kamernoj sceni SNP-a.


Izvor: 021, RTv, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 65%
Pritisak: 1009.4 mb
Vetar: 3 m/s, N
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?