U Stepanovićevu otvorena nova kulturna stanica

12:09:00 13.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Nova Kulturna stanica „Stepanovićevo“ svečano je otvorena juče koncertom svetskog virtuoza na violini Stefana Milenkovića i kamernog orkestra Kamerata Novi Sad.

U Stepanovićevu otvorena nova kulturna stanica


Kulturna stanica se nalazi na mestu nekadašnjeg Doma kulture i novosadske Fabrike „Niva“ u Stepanovićevu. Biće to mesto za kreativno izražavanje i okupljanje stanovnika svih generacija.

- Ukupna vrednost izvedenih radova na rekonstrukciji ovog objekta iznosila je blizu 125 miliona dinara sa PDV-om. Kulturna stanica ima 923 m², a čitav objekat u okviru kojeg se nalaze Džudo klub, Lovačko društvo i Udruženje penzionera, zauzima 1.743m². Pored radova na rekonstrukciji, Grad je opremio nameštajem prostor koji koristi Udruženje penzionera – izjavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Do sada je otvoreno deset kulturnih stanica, a ovo će biti jedanaesta.

Đurić je istakao da posle pet godina, možemo da vidimo da su kulturni sadržaji uključeni u svakodnevni život svih delova grada i gradskih četvrti, te da su polazno mesto svih posetilaca koji žele da se upoznaju sa lokalnim načinom života, navikama, običajima i aspiracijama, ali i da ga posebno raduje to što je Kulturna stanica „Stepanovićevo“ već donela kulturne sadržaje koji izazivaju veliko interesovanje, kao što je Studio klasičnog baleta, ali i broj ljudi zainteresovanih za koncert Stefana Milenkovića.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
12°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1000.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?