U studentskim domovima u Novom Sadu više od 300 brucoša

19:09:00 26.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Završen je konkurs za smeštaj brucoša u studentskim domovima u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru, a sada počinje konkurs za studente prve godine iz osetljivih društvenih grupa, navode u Studentskom centru Novi Sad.

U studentskim domovima u Novom Sadu više od 300 brucoša


Na osnovu konačne rang liste, koja je juče objavljena na oglasnoj tabli i sajtu Studentskog centra, u 10 studentskih domova useliće se 380 brucoša sa 16 fakulteta i visokih škola. Od tog broja, u novosadskim domovima biće 326 studenata prvih godina viših škola i fakulteta.

Od ukupno 1.010 kandidata, kriterijume za dobijanje doma ispunilo je 13 brucoša Akademije umetnosti, 11 Ekonomskog fakulteta, 10 DIF-a, 123 Fakulteta tehničkih nauka, 35 Filozofskog, 42 Medicinskog, 28 Poljoprivrednog, 27 PMF-a, 10 Pravnog, te 11 studenata Tehnološkog fakulteta. Zatim tu su osmoro brucoša Visoke tehničke škole, šestoro Visoke poslovne škole, dvoje sa Škole za vaspitače, 37 sa Tehničkog fakulteta, šest sa Visoke tehničke škole u Zrenjaninu i 21 student prve godine Pedagoškog fakulteta u Somboru.

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na smeštaj, a smatraju da pripadaju nekoj od osetljivih društvenih grupa, mogu podneti zahtev sa dokumentacijom koja dokazuje pripadnost osetljivoj društvenoj grupi, radi ponovnog rangiranja u okviru posebne društvene grupe u roku od osam dana od dana objavljivanja konačne rang liste.

Obrazac zahteva se preuzima i predaje u Službi smeštaja.

Za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa opredeljeno je do 10 odsto smeštajnih kapaciteta, a konkurs za studente osetljivih društvenih grupa predviđa olakšane kriterijume i procedure.

Konkurs za studente starijih godina iz društveno osetljivih grupa biće otvoren po okončanju redovnog konkursa za smeštaj za studente starijih godina, koji traje od 15. septembra do 31. oktobra.

Pravo na smeštaj u domovima imaju studenti koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kao i studenti koji imaju državljanstvo države u regionu, koji ispunjavaju uslove konkursa.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
15°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1013.8 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?