U subotu blokada auto-puta u Novom Sadu

19:01:00 06.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski aktivista Miran Pogačar najavio je da će u subotu, 8. januara, biti protestna blokada auto-puta. Kako je naveo u svom statusu na Fejsbuku, imaju jedan zahtev – da se ukine Uredba Vlade Srbije za projekat Jadar i da Rio Tinto ne može ništa da kopa u Srbiji.

U subotu blokada auto-puta u Novom Sadu


- Krajem decembra bili smo u poseti Gornjim Nedeljicama, mestu gde je život stao. Među razrušenim kućama bez krovova i prozora dali smo obećanje narodu Jadra da ćemo učiniti sve da im se nasilno oteti životi što pre vrate. Ne zanimaju nas izmišljene milijarde evra. Ne zanimaju nas nikakvi dogovori. Dosta sa izgovorima! – napisao je Pogačar.

Pozvao je celu Vojvodinu i Srbiju i sve dobre, hrabre i spremne ljude da stanu u odbranu svoje zemlje i da pokažu da se za čast i slobodu mora i može boriti. ✊.

Skup građana je u subotu, 8. januara u 12.30 časova na parkingu kod Mega Rode.

Inače, prilikom protesta u ponedeljak, Pogačar je pozvao Novosađane da ovog vikenda odu u Gornje Nedeljice, ali se, očigledno, od toga odustalo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?