U subotu dve besplatne promotivne turističke ture

13:11:00 09.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, a u susret obeležavanju Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, Udruženje turističkih vodiča Novog Sada uz podršku Turističke organizacije Grada Novog Sada, organizuje dve besplatne tematske turističke ture.

U subotu dve besplatne promotivne turističke ture

Foto: TONS




Zainteresovani se mogu prijaviti na mail Udruženja turističkih vodiča Novog Sada vodicins@gmail.com i, u subotu od 11 ili 13 časova, obići centar grada u pratnji licenciranog turističkog vodiča. Rok za prijavu je petak, 12. novembra, maksimalan broj učesnika po turi je 30, a polazak je sa Trga slobode kod spomenika Svetozaru Miletiću.

- Saznaćete gde se održala Velika Narodna skupština Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena u Banatu, Bačkoj i Baranji, odakle se Kralj Aleksandar Karađorđević obratio narodu, kojom ulicom je srpska vojska ušla u Novi Sad, koji je političar u ovom periodu imao najdominantniju ulogu u dogovorima oko prisajedinjenja – navode organizatori.

Podsetimo, Srbija 11. novembra obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a 25. novembra, u Novom Sadu se obeležava dan prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 2 m/s, WNW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?