U subotu otvaranje novog mosta za automobile i pešake

14:08:00 31.08.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Novi novosadski most, na mestu nekadašnjeg Žeželjevog mosta, zvanično će biti otvoren za pešake, bicikliste i drumski saobraćaj u subotu, 1. septembra u 11 sati.

Most će otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović i evropski komеsar za proširеnje Johanеs Han.

U subotu otvaranje novog mosta za automobile i pešake

Uporedo sa otvaranjem ovog mosta, biće obustavljen drumski saobraćaj preko privremenog montažno-demontažnog mosta "Boško Perošević", kojeg je tadašnji predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević otvorio 2000. godine. Demontažni most će biti i uklonjen.

Ovaj novi most zvanično nema ime. Komisija za davanje imena Skupštine grada još nije imala sednicu na kojoj bi razmatrala to pitanje. Stari most, koji je srušen u NATO bombardovanju 1999. godine zvao se Most bratsva i jedinstva, ali su ga Novosađani zvali Žeželjevpo projektantu Branku Žeželju.

Napomenimo još i da radovi na novom mostu još nisu gotovi, iako se gradi već 19 godina, a trebalo je da bude završen 2013. Radovi na pristupnim saobraćajnicama biće nastavljeni i narednih meseci i potrebno je sagraditi i podvožnjak ispod pruge na prilazu novom mostu kod Oficirca. Postoji mogućnost da će tokom tih radova saobraćaj biti obustavljen.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Pax

, *.adsl-1.sezampro.rs

Pa ovo je strašno ni jedna vlast ovako loša nije bila da nije prilaze uradila 19 godina most ne može da završe sve stranke do jedne su iste lopovi ali sve bez izuzetka


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?