U subotu prvi jesenji planinarski maraton

19:11:00 24.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Ovog vikenda sprema se veliki maraton Fruškom gorom. Reč je o prvom jesenjem planinarskom maratonu, koji će biti održan u subotu 28. novembra. Pešačiće se pretežno šumskom, ali kombinovanom stazom Fruške gore, u dužini od 25 kilometara.

Usponi i padovi biće 1.179 metara, a za to su organizatori PSD "Železničar" predvideli devet sati, odnosno 2,9 kolometara na sat, što znači da je završetak maratona istog dana u 17 sati na Popovici.

U subotu prvi jesenji planinarski maraton

Milivoj Nastasić, iz ovog planinarskog društva, kaže da će se hodati i stazom koji pripada Ultra ekstremnom fruškogorskom maratonu.

"Cilj je da se omogući svima koji za to do sada nisu imali priliku, da se upoznaju sa delom staze kojom se retko ide i koji je zahtevan, ali i izuzetno lep. Start maratona je u osam sati na Popovici", rekao je Nastasić.

Organizatori kažu da učesnike na početku staze očekuje mirniji i blaži deo. Drugi deo staze vodiće kroz strme uspone i silaske, kroz Dumbovački potok, a kasnije niz Dumbovački slap.

Zainteresovani učesnici treba svoje preliminarne prijave (ime, prezime, godina rođenja, ukupan broj učesnika koji dolaze na maraton) pošalju na adresu psdzeleznicar.ns@gmail.com, najkasnije do četvrtka 26. novembra.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 997.2 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?