U subotu štapacirung Fruškom gorom

12:04:00 14.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Akcija pešačenja „Štapacirung Fruškom gorom“ biće održana u subotu, 16. aprila. Akcija treba da animira sve koji žele da pešače u prirodi. Staza nije posebno zahtevna i laganim tempom bez nepotrebnih dužih pauza može da je savlada svaka zdrava osoba.

U subotu štapacirung Fruškom gorom


Akcija je besplatna i ima promotivni karakter. Tokom šetnje zainteresovanim učesnicima licencirani vodiči Planinarskog saveza Srbije, Ivana Ivančević i Darko Dozet, pružiće osnovne informacije o planinarenju i funkcionisanju planinarskih društava u nadi da će se učesnicima priroda dopasti i da će postati deo velike planinarske porodice.

Start pešačenja je na Paragovu, kod okretnice autobusa broj 72 oko 9:30 časova, odnosno neposredno po dolasku GSP autobusa broj 72, koji kreće sa Železničke u 8:50 časova i koji staje na usputnim stanicama na svojoj redovnoj trasi.

Maršruta je Paragovo - Norcev - Paragovo. Dužina staze je oko 13km sa 450mnv kumulativnog uspona. Predviđeno vreme za savladavanje staze je oko pet sati. Prvih 6,5 km staza je lagani uspon do hotela Norcev, koji se nalazi kraj TV Tornja, u kojem je predviđena pauza u trajanju od 40 minuta. Postoji mogućnost, ukoliko bude dovoljno zainteresovanih, da jedna grupa produži stazu od Norceva preko Kraljeve stolice i Popovice nazad do Paragova što bi iznosilo 19 km a druga da se vrati na polazišnu tačku.

Povratak sa Paragova u Novi Sad je sopstvenim vozilima ili GSP autobusima koji sa Paragova startuju u 14 i 15:05 časova.

Zainteresovanim učesnicima se preporučuje duboka obuća sa đonom koji se ne kliže. Slojevitu garderobu (sintetička majica, duks od flisa, lagana jaknica ili soft šel). Manji ranac sa 1,5 litara vode, sendvič, čokoladica, malo orašastih plodova i sušeno voće, lagana kabanica i rezervne majice.

Svi učestvuju na sopstvenu odgovornost. Vodiči zadržavaju pravo izmene maršrute i plana u slučaju nepredviđenih okolnosti ili loših vremenskih uslova.

Sve dodatne informacije možete dobiti od vodiča na broj telefona 069/512-01-01.

Akciju organizuje Sportsko planinarsko udruženje „Srbija u pedalj“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 995.2 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?