U toku je renoviranje velike studentske menze

20:07:00 21.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Počelo je letnje uređenje velike studentske menze Studenstkog centra “Novi Sad”, u kojoj se svakodnevno hrani više od 3.500 studenata. Velika menza zauzima prostor od 1.000 kvadrata, a radovi na krečenju, farbanju i zameni podnih pločica vredni 3,1 miliona dinara trajaće 10 dana.

U toku je renoviranje velike studentske menze

Foto: Studentski centar "Novi Sad"




Zbog letnjeg raspusta u studentskim domovima Studentskog centra trenutno boravi oko 230 studenata, a odsustvo studenata je iskorišćeno za izvođenje neophodnih građevinskih radova.

- Sve do 15. jula, zbog ispitnih obaveza na fakultetima u domovima smo imali oko 1.500 studenata. Tokom školske godine, u našim domovima boravi preko 3.000 studenata. Uveren sam da će radovi u velikoj menzi doprineti unapređenju ambijenta za boravak i ishranu studenata – kaže direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Studentski centar “Novi Sad” je visokoorganizovana ustanova, s kuhinjom u kojoj, u dve smene, obroke priprema 100 ljudi, a kuvari su u stanju da pripremi više od 1,5 miliona obroka godišnje.

- Zbog svojih organizacionih kapaciteta, na zahtev grada Novog Sada bili smo uključeni u pripremanje i distribuciju obroka za lekare, medicinsko osoblje i pripadnike Vojske Srbije za vreme rada Kovid bolnice na Sajmu. A poslednjih meseci smo pripremali oko 100 obroka za sve punktove za vakcinaciju Doma zdravlja – napominje Martinović.



Izvor: RTV, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?