U toku novi protest, studentske organizacije se ograđuju

18:04:00 06.04.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani, pretežno mladi i studenti, koje organizuje Studentski pokret Novog Sada, i večeras su od 18 sati počeli da se okupljaju "kod kurala" na Trgu republike, da iskažu stav u borbi protiv diktature vladajućeg režima. Ujedno, studentske organizacije Univerziteta u Novom Sadu ograđuju se od ovih tzv. "studentskih protesta", jer, kako kažu, zahtevi koji se pominju da protestima nisu studentski, već politički.

U toku novi protest, studentske organizacije se ograđujufoto: Milan Milojić

"Zvanične studentske organizacije i institucije ne žele da učestvuju u političkim prepucavanjima, niti će dozvoliti da budu zloupotrebljene u te svrhe. Ovim putem želimo da se obratimo i svim koleginicama i kolegama da ne dozvole da budu izmanipulisani, i da se zapitaju da li treba podržati samoproklamovane "studentske pokrete" čiji je osnovni motiv borba "protiv sistema", kada se svi školujemo za buduće profesore, lekare, inžinjere, pravnike, da radimo u jednom uređenom sistemu i gradimo institucije i pravnu državu", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Proglas su potpisali Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu (UNS), Studentska organizacija UNS, Savez studenata UNS, Studentska organizacija Ekonomskog fakulteta Subotica-Novi Sad-Bujanovac, Savez studenata Pravnog fakulteta, Savez studenata Prirodno-matematičkog fakulteta, Organizacija studenata Medicinskog fakulteta, Savez studenata Fakulteta tehničkih nauka, Savez studenata Filozofskog fakulteta, Studentska asocijacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Studentska unija Medicinskog fakulteta, Studentska unija Tehnološkog fakulteta i Savez studenata Medicinskog fakulteta.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?