U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

09:07:00 19.07.2017, Komentara: 1

Novi Sad - U toku je javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka.

U toku prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka

Na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije mogu se prijaviti kandidati muškog i ženskog pola, koji u 2017. godini navršavaju od 19 do 30 godina života. Potrebno je da su državljani Republike Srbije, da nisu osuđivani na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela (dok kaznu ne izdrže ili ne budu pušteni na uslovni otpust), da se protiv njih ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, da su zdravstveno sposobni za vojnu službu, da nisu služili vojni rok s oružjem i da im je mesto prebivališta na teritoriji Republike Srbije.

Nakon potpisivanja ugovora, kandidat će otići u jedan od tri centara za obuku Vojske Srbije, u Somboru, Valjevu ili Leskovcu, a služenje vojnog roka traje šest meseci.

Kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem obrasca koji se može preuzeti sa sajta Ministarstva odbrane, a više informacija mogu dobiti u Regionalnom centru MO Novi Sad (Braće Jovandić 4), pozivom broja 021/547-006 ili slanjem mejla regionalnicentarmonovisad@mod.gov.rs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Nikola broj vojne knjizice 018713

, *.adsl-a-1.sezampro.rs

zelim da odsluzim vojni rok,,2010 sam bio u pancevu i pred zakletvu sam proglasen nesposobnim jer sam bio zadnja klasa,,zelim da sluzim otadzbini....... A pogotovo ako dodje do RATNOG STANJA !!!!!!!!!! ZNAM DA RUKUJEM SA ORUZJEM ,ZEL;IM DA SLUZIM SVOJOJ OTADZBINI!!!!!!!!! Nadam se da ce neko razmotriti ovo i da ce mi stici poziv,unapred hvala Zivela Srbija !!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 997.8 mb
Vetar: 2 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?