U toku prijave za IT kurs za žene

19:08:00 22.08.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Vojvođanski IKT klaster raspisao je poziv za kurs Java Junior, kroz projekat IT GIRLS!, a u okviru programa prekvalifikacija žena za IT.

Cilj kursa je osposobiti polaznice da samostalno mogu da izrade aplikacije niske i srednje kompleksnosti korišćenjem programskog jezika Java.

U toku prijave za IT kurs za žene

Teorijski deo, koji je podeljen u dve celine i to osnovi programiranja i napredne tehnike porgramiranja, traje 140 časova, a nakon teorije sledi minimum 140 sati praktičnog rada u IT kompanijama za one polaznice koje se kvalifikuju za praksu.

Na praksu će biti upućene samo polaznice koje budu ostvarile minimum potrebnih bodova na testovima, koje dobiju pozitivnu preporuku predavača i koje su bile prisutne na minimum 70 odsto predavanja.

Prijave se šalju isključivo mejlom na adresu itgirls@vojvodinaICTcluster.org, najkasnije do 24. avgusta 2017. i moraju da sadrže ime i prezime, kontakt telefon i mejl adresu.

Sve kandidatkinje će polagati ulazni test, na osnovu kojeg će biti formirana rang lista za upis. One koje budu upisane na obuku moraju da uplate učešće u finansiranju programa u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, pre početka nastave, kao i da potpišu ugovor o pohađanju obuke.

Ilustracija: James Baker / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?