U toku prijave za jubilarni 15. Noćni maraton

16:05:00 15.05.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Jubilarni, petnaesti Noćni maraton biće održan 22. juna na Novosadskom keju. Prijave za ove trke su u toku.

U toku prijave za jubilarni 15. Noćni maraton


Manifestaciju organizuje Atletsko-rekreativni klub „Fruška gora“, a trkači će trčati na Sunčanom keju, kod fudbalskog igrališta FK Indeks.

U programu je više trka: maraton 42,2 km, polumaraton 21,1 km, minimaraton 6 km, nordijsko hodanje 6 km i virtuelni Noćni maraton (istrčan na bilo kom delu planete).

Prvi Noćni maraton održan je 2010. godine.

- Taj prvi maraton je za današnje pojmove imao skroman broj birača. Od tada je rastao, ne samo u broju trkača, nego i u standardima koje smo uvodili na trkama. U mnogim segmentima smo bili pioniri i zbog toga često naletali na kritike, da bi već dogodine te novine usvajale i druge trke u zemlji – navode u ARK „Fruška gora“.

Posle glasanja u anketi koja je bila objavljena na društvenim mrežama za maskotu ovogodišnjeg, jubilarnog izdanja, izabran je – komarac.

- Iako je nama svaka trka jubilarna, ova je posebna i zato imamo neodoljivu želju da je posvetimo našem stalnom, ali ne tako dragom posetiocu, komarcu. A Dunav, pored kog staza naše trke prolazi, je oduvek bio omiljeno mesto okupljanja mnogih generacija, kako ljudi, tako i već ovih gore spomenutih komaraca - dodali su.

Prijave su otvorene i traju do ponedeljka, 17. juna 2024. do 15.59 sati, isključivo preko portala trka.rs.

Pravo da učestvuju na svim trkama imaju punoletna lica, dok maloletna ne mogu da učestvuju u maratonu, a za minimaraton ili polumaraton moraju da imaju pismenu saglasnost roditelja, staratelja ili ovlašćenog trenera.

Cene za kotizaciju su od 2.000 do 3.000 dinara, odnosno od 20 do 30 evra za uplate iz inostranstva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?