U toku privođenja i saslušanja u vezi sa ranjavanjem Dalibora Bogdanovića

16:05:00 11.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadska policija sprovodi akciju tokom koje je privedeno nekoliko osoba iz kriminogene sredine za koje se sumnja da su povezane sa sinoćnom eksplozijom džipa u kojoj je povređen bivši policajac, ali i osoba sa bogatim dosijeom - Dalibor Bogdanović zvani Boća.

U toku privođenja i saslušanja u vezi sa ranjavanjem Dalibora Bogdanovića


Više osobaje ispitano. Među njima ima nekoliko osoba bliskih Bogdanoviću, ali i onih za koje policija zna da su ranije bili u sukobu sa njim. Izvor blizak istrazi rekao je za Blic da će hapšenja biti još.

U Kliničkom centru Vojvodine navode da se Bogdanović nalazi na odeljenju intenzivne nege nakon operacije. Prve informacije nakon eksplozije ukazivale su da mu je amputirana potkolenica.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da se sinoć u Novom Sadu dogodio pokušaj ubistva osobe iz kriminogene sredine i da postoje određena saznanja po kojima postupa policija zajedno s Tužilaštvom. On je za RTS rekao i da je „od početka godine rasvetljeno više 95 odsto ubistava i da ima puno poverenje u policiju da će biti rešen i ovaj slučaj“.

Upitan da li statistika ukazuje da je u Srbiji kriminal u porastu, Rebić je izjavio da „statistika pokazuje upravo suprotno, odnosno da je 2018. bila godina sa najmanje krivičnih dela u Srbiji u 21. veku“.

- Broj krivičnih dela koji se desio 2018. u odnosu na 2017. godinu je za oko 6,5 odsto manji, odnosno dogodilo se 6.000 krivičnih dela manje. Činjenica da se u prva četiri meseca ove godine dogodilo 12 odsto manje krivičnih dela, pokazuje da je Srbija postala sigurnije tlo za svoje građane - rekao je Rebić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1008.8 mb
Vetar: 3 m/s, NNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?