U toku radovi na pristupu budućem objektu Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju

16:02:00 10.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad - U okviru spoljnog uređenja oko budućeg objekta Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju, u toku su radovi na izgradnji saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom između ulica Aleksandra Nevskog i Emanuila Jankovića u Novom Sadu.

U toku radovi na pristupu budućem objektu Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju


Kako je saopšteno, ova investicija, pored vodovodne i kanalizacione mreže, obuhvata izgradnju interne servisne saobraćajnice, kako bi se omogućio pristup i obezbedili uslovi za nesmetano, bezbedno i funkcionalno korišćenje objekta.

Interna saobraćajnica, dužine 100 metara, ostvarivaće vezu sa Ulicom Aleksandra Nevskog na istočnoj strani i sa Ulicom Emanuila Jankovića na zapadnoj strani. Širina ove saobraćajnice iznosi 3,50m i predviđena je za jednosmerni saobraćaj. Preko ove saobraćajnice omogućen je i prilaz do garaže, servisnog ulaza i kotlarnice.

U sklopu saobraćajnice biće izgrađeno 13 parking mesta, od čega su 2 namenjena osobama sa invaliditetom.

U toku radovi na pristupu budućem objektu Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju


Na južnoj strani, neposredno ispred objekta Doma zdravlja, projektovan je pešački plato, sa pešačkim stazama kojima se pristupa objektu. Na pešačkom platou predviđen je i parking za bicikle, sa ukupno 10 parking mesta.

Prostor oko objekta biće oplemenjen uređenjem zelenih površina, postavljanjem urbanog mobilijara i 14 stubova javnog osvetljenja. Površinsko odvođenje atmosferske vode predviđeno je kao gravitaciono prema zelenim površinama.

Ukupna vrednost investicije, koja će značajno doprineti funkcionalnosti budućeg objekta Doma zdravlja, iznosi 29.597.558,40 dinara, a završetak radova, prema planiranoj dinamici, očekuje se početkom maja.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?