U toku rekonstrukcija škole "Jovan Popović"

14:04:00 27.04.2018, Komentara: 0

Novi Sad - U toku je rekontrukcija škole "Jovan Popović" u Ravaničkoj ulici na Limanu II. Menja se fasada, stolarija, sanira se sanitarni čvor, menjaju elektroinstalacije i uvodi LED rasveta.

U toku rekonstrukcija škole "Jovan Popović"

Do sada su zamenjeni prozori na svim učionicama, preko 50 odsto fasade je sanirano, zatim, od šest toaleta, tri toaleta su kompletno završena i u njima je postavljena nova keramika, a rasveta je zamenjena u većini učionica i u toku su radovi na zameni elektroinstalacija. Predviđa se i sanacija telekomunikacionih i signalnih instalacija, postavljanje instalacije za automatsku detekciju, kao i postavljanje sistema za alarmiranje u slučaju izbijanja požara u objektu škole.

Radove je danas obišao gradonačelnik Miloš Vučević, koji rekao da radovi teku planiranom dinamikom i da se nada da će do juna biti završeni.

- Zahvaljujući Vladi Republike Srbije, odnosno Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, Grad Novi Sad, Gradska uprava za obrazovanje i OŠ „Jovan Popović“ dobili su 75 miliona dinara za investiranje u rekonstrukciju škole. Videli smo tokom obilaska da se radi na zameni stolarije, ugrađuju se najkvalitetniji prozori i vrata, menja se rasveta, izvode se kompletni fasaderski radovi, kao i rekonstrukcija sanitarnih čvorova. Osim toga, Grad je iz svog budžeta izdvojio oko 5,5 miliona dinara za ulaganje u kuhinju i trpezariju za drugi objekat škole. Lepa vest za Novosađane je i da je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila sredstva za ulaganje u Gerontološki centar na Novom naselju u iznosu od oko 400 miliona dinara, a podršku će dobiti i Dom za decu u Veterniku - rekao je Vučević.

Objekat te škole izgrađen je 1975. godine, nastavu pohađa oko 650 učenika, a ima oko 80 zaposlenih. Površina objekta škole je 7446 m2, a od njegove izgradnje do danas nije ozbiljno ulagano u njegovo održavanje. Ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 75.183.060,00 dinara sa PDV-om, a navedeni radovi finansiraju se preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 8 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?