U toku upis u Školu za trudnice

19:08:00 17.08.2016, Komentara: 0

Novi Sad - U toku je upis u Školu za trudnice Doma zdravlja "Novi Sad", namenjen trudnicama koje bi trebalo da se porode u novembru ove godine.

Kurs počinje u 28. nedelji trudnoće, a obuka traje skoro do porođaja i te trudnice se mogu upisati tokom sledeće nedelje.

U toku upis u Školu za trudnice

Program obuhvata teorijska predavanja koja realizuju više medicinske sestre Doma zdravlja, kao i vežbe koje vodi viši fizioterapeut.

U ovu školu buduće majke idu tri puta sedmično i nauče kako da se na najbolji način pripreme za porođaj, kao i za prve korake materinstva, za period koji ih čeka posle porođaja. One će učiti kako da doje, kako da pravilno okupaju i prepoviju bebu, kako da neguju njen pupak, ali i svoju ranu od porođaja.

Jedan čas predviđen je i budućim tatama, kojima će biti objašnjeno kako da pomognu svojim partnerkama i neguju novog člana porodice

Zainteresovane trudnice mogu se prijaviti putem telefona 021 4879 574 ili ličnim dolaskom od 7 do 19 sati u objektu Doma zdravlja "Novi Sad" u Zmaj Ognjeva Vuka 19.

Ilustracija: Grant Source / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 2 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?