U "Trci za dečji osmeh" prikupljeno više od 300.000 dinara

17:03:00 12.03.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Ksenija Bubnjević i Ognjen Stojanović pobednici su ovogodišnje glavne trke na četvrtoj humanitarnoj atletskoj trci Visoke poslovne škole strukovnih studija "Trčim za dečji osmeh" koja je danas održana u Kameničkom parku.

Cena starta za starije je bila 600, za dečje trke 300 dinara, a učestvovalo je 800 takmičara. Više od 300.000 dinara, koliko je prikupljeno biće predato deci bez roditeljskog staranja.

Ksenija je kazala da je trčala za dečji osmeh, iz prostog razloga što ima ćerkicu Kalinu od dve i po godine.

"Ona je takođe istrčala 100 metara i zasluženo otišla da spava. Meni je pošlo za rukom da osvojim prvo mesto, mada je najbitnije to što sam deo humantirane trke i uvek ću se odazvati ovakvim turnirima", rekla je Ksenija za Blic, uz napomenu da ni njoj ni njenoj ćerkici takmičenje nije ni malo teško palo.

Svi učesnici koji su završili trku na bilo kojoj distanci nagrađeni su finišerskom medaljom, zahvalnicom i poklonima sponzora, a pobednici i posebnim nagradama i peharima.

Goran Vendlener organizator trke "Trčim za dečji osmeh", rekao je da, kada je pre četiri godine organizovao prvu trku, hteo je ljudima da dokaže da turniri mogu da opstanu bez mnogo novca, a da pri tom svi mogu pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Svake godine je sve više učesnika i ljudi velikog srca koji žele da učetvuju u trci. Sada nam dolaze čitave porodice koje se prijavljuju za različite trke i na taj način pomažu deci bez roditeljskog staranja", kazao je Vendlener.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 8 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?