U tri grada šetnje tišine s parolom "Hoću Aleksin zakon"

10:06:00 24.06.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Protesti tišine, sa jedinstvenim zahtevom "Hoću Aleksin zakon", biće održani u nedelju 26. juna u tri grada. Lokacije održavanja povorki su Vršac - Trg pobede kod zgrade Opštine, Beograd - ispred Biblioteke grada Beograda do Trga republike i Novi Sad - Trg slobode do Dunavskog parka. Vreme okupljanja za sva tri protesta je u 16.45, a polazak je u 17 sati.

U tri grada šetnje tišine s parolom "Hoću Aleksin zakon"

Prisutni na protestima će gromoglasnom tišinom stupiti u povorke, koje za cilj imaju podizanje svesti kod građana po pitanju vršnjačkog nasilja.

Kao dodatna aktivnost ovim skupovima je i akcija "Od trga do trga za Aleksin zakon, pravda za Vukašina i za Teodoru". Akcija kreće sa Trga slobode u Novom Sadu u ponoć 25. juna i završava se priključivanjem povorci tišine "Hoću Aleksin zakon" u Beogradu, 26. juna u 16.45 sati.

Tada će Vladimir Jovanović Vava, jedan od osnivača neformalne grupe građana "2 minuta tišine", sa parolama "Hoću Aleksin zakon!", "Pravda za Vukašina" i "SMS 169 na 3030 za Teodoru Milić" poći put Beograda peške, da bi i građani usputnih mesta bili obavešteni o ovim akcijama.

Podsetimo, "Aleksin Zakon" kao skup izmena u tri zakona, osim toga što ima oblik zakonskih normi ima i tačke koje govore šta preduzeti i kako se ponašati u slučajevima vršnjačkog nasilja.

"Iako je gotova školska godina, iako su se đaci raspustili, potreba za ovakvim zakonom ne jenjava. Upravo je sada pravi momenat, kad već do sad nisu, da političke strukture usvoje ovaj set izmena poznatiji kao "Aleksin zakon", da bi sledeća školska godina počela bezbednije za svako dete", kažu u grupi "2 minuta tišine".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?