U utorak ili sredu paketi za oko 33.000 novosadskih penzionera

09:03:00 27.03.2020, Komentara: 1

Novi Sad - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da grad priprema robne pakete pomoći za oko 33.000 penzionera. Oni će pakete dobiti u utorak ili sredu, a njihova vrednost je oko 2.000 dinara, rekao je Vučević za tv Pink.

U utorak ili sredu paketi za oko 33.000 novosadskih penzionera


On je dodao da će svim starijim sugrađanima biti pružena pomoć i da ne treba da izlaze ni u kupovinu. Pakete će dobiti penzioneri čija su primanja niža od 30 hiljada dinara.

- Angažovaćemo nove volontere, a u tome će nam pomoći i mesne zajednice. Svi koji budu dostavljali pakete to će činiti po strogim uputstvima u zaštitnoj opremi. Slična akcija biće organizovana i u aprilu, a otvorićemo i namenski račun za donacije koje će služiti za kupovinu namirnica najstarijim Novosađanima - naglasio je Vučević u izjavi za RTV.

Vučević je najavio i da će dve hale na Novosadskom sajmu uskoro biti spremne za lakše pacijente. On je naveo da je to još jedan korak kako bi bili u pripravnosti, ali da ne želi da iko mora tamo da bude smešten.

- Na Novosadskom sajmu biće postavljeno između 900 i 1.040 kreveta, a Hala 1 i sala Master centra biće u potpunosti opremljene za prihvat lakše obolelih od koronavirusa - izjavio je za RTV Miloš Vučević.

- U tim halama će biti postavljeni pokretne tuš kabine i toaleti. Taj prostor će predstavljati vid izolacije uz medicinski tretman. Danas počinje montiranje kreveta i ostale opreme. Voleli bi da u njih ne primimo nikoga, ali moramo biti spremni i za najgori scenario. Struka će proceniti da li će nam eventualno trebati još hala, odnosno da li će Spens biti rezervna opcija - istakao je on.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

cile

Gde su paketi za gradjane Veternika,gde su dezinfekciona sredstva za zgrade u veterniku ili mi koji zivimo van centra Novog Sada netreba da dobijemo nista.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 994.4 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?