U Veterniku oko 100 ulica čeka na asfaltiranje, prioritet kanalizacija

14:01:00 21.01.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Oko 50 odsto ulica u Veterniku još uvek nije asfaltirano, a kao razlog za to nadležni navode nedostatak kanalizacije, te nerešene imovinsko-pravne odnose.

U Veterniku oko 100 ulica čeka na asfaltiranje, prioritet kanalizacija


- U planu je da se, kad se poboljšaju vremenski uslovi, od sredine marta, urede pojedine ulice u Veterniku. U zavisnosti od novca, određen broj ulica će u ovoj godini biti asfaltiran. Nama je, pak, kanalizacija prioritet zbog čega nismo mogli da pristupimo pojedinim ulicama - kaže za Dnevnik predsednik tamošnje mesne zajednice Nedeljko Klisurić, navodeći da će uskoro napraviti spisak svih ulica koje čekaju asfaltiranje.

Iako u nekim ulicama nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi, Klisurić se nada da će sa resornom Gradskom upravom pronaći model uz pomoć kojeg bi ulice mogle da se urede, a tek nakon toga da se reši i neophodna dokumentacija.

- U planu je da izgradimo više od 13 kilometara kanalizacione mreže i samo je pitanje vremena kada ćemo početi s radovima - kaže on i dodaje da Veternik ima oko 200 ulica, 80 više od Futoga koji je najveća mesna zajednica.

Najavio je i da će biti uređena dva dečja igrališta, semafor na uglu Ulice Sonje Marinković i Novosadskog puta, biće urađena rasveta u nekoliko ulica, kao i staza u Ulici kralja Petra Prvog. Jedna od većih investicija biće i poboljšanje uslova snabdevanja vodom.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Kmezić dara poenkareova 62veternik

, *.dynamic.a1.rs

Deo placa sam prodala epsu da bi 18kuća dobilo struju 2016godine a moja ulica je i dalje bez rasvete jer sam penzioner i nemogu sama finansira ti uličnu rasvetu kao što su neke komšije uradile a ta rasveta nije jednaka i svako je pali iz svoje kuće po potrebi... Mislim da bi bio red da dobijem rasvetu i ja da mogu uveče prići kući a isto tako sve asvaltiraju i iza i ispred ulice a ovaj deo pola ulice svi izbegavaju... Pola ulice ima rasvetu pola ulice asvaltirano a ovu polovicu prema pruzi samo izbegavaju a izlazi na pružnu rampu i najviše se koristi.. Hvala presadnice mesne zajednice na preporuci


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?