U Veterniku zbog šlepera pucaju kuće

17:11:00 03.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Meštani Veternika već godinama imaju problem s vozilima koja danonoćno tutnje Ulicom Kralja Petra I, naročito zbog kamiona težih od pet tona koji skraćuju tranzitni pravac te povezuju Futog sa Sajlovom preko Veternika.

U Veterniku zbog šlepera pucaju kuće


Vozači voze mnogo brže od dozvoljenog, ulica je uzana i jedva da ima pešački prelaz, uz nju je dečje igralište, a u blizini je i škola, što predstavlja dodatnu opasnost po bezbednost dece, a i starijih žitelja. Otkako je Bulevar Evrope spojen s auto-putem, saobraćaj kroz ovu veterničku ulicu je povećan. Kako piše Dnevnik, bilo je nekoliko pokušaja potpisivanja peticija, mesna zajednica je slala dopise Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve i Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, ali su odgovori uvek bili ustaljeni i bez rešenja na vidiku.

Predsednik MZ Veternik Nedeljko Klisurić poslednji put nadležnima se obratio 14. septembra.

- Tražili smo da se zabrani saobraćaj vozila teža od pet tona i da se stave usporivači brzine, kao i to da se brzina ograniči. Ulica Kralja Petra I je postala tranzit, a nama je to kao centar. Veći deo saobraćaja iz Bačke Palanke je usmeren ovde jer oni skraćuju put tranzita nekoliko kilometara i tako stvaraju veliki rizik, ugrožavaju saobraćaj, infrastrukturu, decu... Objašnjenje koje smo dobili je da taj putni pravac povezuje dva regionalna puta, odnosno put prvog B reda 12 Bačka Palanka – Novi Sad, s putem drugog A reda Novi Sad – Rumenka – kazao je Klisurić.

Veterničani se, s razlogom, boje za bezbednost svoje dece, a pričaju da im se kuće tresu kada ulicama prolaze teški kamioni. Nekima su već zidovi i popucali.

U Upravi za saobraćaj i puteve ističu da „u Veterniku trenutno ne postoji nijedna saobraćajnica kojom bi mogao biti vođen teretni saobraćaj”, a da je, što se tiče uvođenja mera usporavanja saobraćaja i postavljanja saobraćajne signalizacije, u planu izrada projektne dokumentacije za celo naselje. Privremeno rešenje bi bilo rešavanje usporavanja saobraćaja u pomenutoj ulici i u planu je izrada projektne dokumentacije, kažu iz Uprave. Regulisanje nepoštovanja propisanog ograničenja brzine je u nadležnosti Policijske uprave Novi Sad.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?