U Vojvodini 4.366 aktivnih slučajeva kovida, najveći broj registrovanih u Novom Sadu

20:01:00 05.01.2022, Komentara: 1

Novi Sad – Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 4.366, a najviše ih je u Novom Sadu, 1.337.

U Vojvodini 4.366 aktivnih slučajeva kovida, najveći broj registrovanih u Novom Sadu


Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.065 novih slučajeva, od čega je 448 u Novom Sadu. Najveći broj obolelih su osobe uzrasta 20 do 39 godina, a u strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

U Domu zdravlja „Novi Sad“ za 021.rs navode da su zbog velikog rasta broja pacijenata morali da povećaju broj lekarskih ekipa, ali da se i uprkos tome mora čekati po nekoliko sati na pregled. Navode da se višestruko se povećao, kako broj pregleda, tako i broj pacijenata pozitivnih na koronavirus, u odnosu na nedelju pre dočeka 2022. godine. Tako su prošle nedelje dnevno imali od 20 do 30 pozitivnih pacijenata, prekjuče je bilo oko 50 pozitivnih, a juče gotovo 160.

Koordinatorka kovid ambulante na Novom naselju dr Aleksandra Milinković Lacković kaže za 021.rs da se uglavnom javljaju mlađi ljudi sa lakšim simptomima i da je, po svemu sudeći, reč o zaražavanju na proslavama, jer gotovo svaki građanin navodi da je bio na nekom od organizovanih dočeka Nove godine. Ona savetuje građane da ukoliko imaju neki od simtpoma koronavirusa, a koji nije teži ili pak sumnjaju da su zaraženi, jer su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, da sačekaju dva-tri dana, jer bi momentalni dolazak u ambulantu i testiranje moglo da pokaže negativan rezultat. Decu za koju postoji sumnja da su zaraženi i dalje treba voditi kod izabranih pedijatara, koji donosi odluku o tome da li treba da se obavi testiranje, koje se za njih radi u ambulanti u Zmaj Ognjena Vuka.

Zbog Božića, koji se u Srbiji praznuje neradno, i Dom zdravlja „Novi Sad“ će raditi po izmenjenom radnom vremenu o čemu se možete informisati OVDE




Izvor: novisad.com, 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Ana

, *.dynamic.sbb.rs

Pa sta, pistoje i druge bolesti i nema zabrinutosti!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 46%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?