U vozni park stiglo 10 novih autobusa

17:07:00 09.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Danas je u JGSP "Novi Sad" promovisano 10 zglobnih autobusa, čime je nastavljena intenzivna obnova voznog parka.

U vozni park stiglo 10 novih autobusa

Novi autobusi su ekonomični i sa manjom potrošnjom, niskopodni, klimatizovani i imaju rampu za olakšan ulazak osobama sa invaliditetom.

Autobusi su na dizel pogon, sa automatskim menjačem i imaju antivandal sedišta sa lako tapaciranim sednim i naslonim delom, bez sunđera, a tekstil je zalepljen direktno na podlogu. Materijal kojim su sedišta tapacirana otporan je na prinudno zapaljenje, a svako sedište na naslonom delu ima rukohvate.

Kako vozačko sedište treba da obezbedi minimalni zamor vozača tokom vožnje, ono je pneumatski ogibljeno, ergonomski oblikovano i prilagodnjivo težini vozača, kojima će poluotvorena vozačka kabina pružati komfor okom vožnje.

U vozni park stiglo 10 novih autobusa

Vozačko vetrobransko staklo izrađeno je iz dva dela po vertikali. Staklo na prednjem krilu prednjih vrata i bočno staklo do vozača imaju ugrađene grejače za odmagljivanje. Retrovizori su napravljeni tako da vozaču omogućuju potpunu preglednost.

Podsetimo, za prethodnih 18 meseci JGSP "Novi Sad" je sopstvenim novcem i iz kapitalnih investicija uspelo je da kupi 35 autobusa, a uskoro se očekuje isporuka još devet novih autobusa.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?