U vrtiće Radosnog detinjstva upisano 17.060 dece

16:12:00 16.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Trogodišnji Stefan Rančić je sedamnaesthiljadito dete upisano u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“. Ovu ustanovu danas pohađa 17.060 dece iz Novog Sada i prigradskih naselja.

U vrtiće Radosnog detinjstva upisano 17.060 dece


U vrtiću „Svitac“, koji će Stefan pohađati, upriličeno je potpisivanje ugovora između Stefanovih roditelja i predstavnika „Radosnog detinjstva“. Potpisivanju ugovora prisustvovala je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i naglasila da je u novosadsku predškolsku ustanovu sada upisan rekordan broj dece.

- Na današnji dan imamo 17.060 dece upisane u „Radosno detinjstvo“, a lista čekanja smanjena je na 374 dece. Srećni smo i ponosni, ali nas taj uspeh ujedno i obavezuje da još više radimo. Cilj nam je da sledeće godine nemamo listu čekanja, gradimo tri nova vrtića, na Adicama, u Veterniku i na Sajlovu, i zajedno sa vrtićem u Orahovoj, koji već uveliko radi, sigurna sam da ćemo taj cilj ostvariti - izjavila je Vučinić.

Prema rečima direktorice PU „Radosno detinjstvo“ Marijane Popov, u 41 od ukupno 73 objekta Ustanove više nema liste čekanja, odnosno upisana su sva deca koja su prijavljena za te vrtiće.

- Pre godinu dana imali smo upisano 16.079 dece, a na listi čekanja je bilo 1.055 dece. Za samo godinu dana povećali smo broj i upisane dece i vaspitnih grupa sa 684 na 709. Ti konkretni podaci jasan su pokazatelj ostvarenog uspeha - istakla je Popov.

Nenad Rančić, Stefanov otac, zadovoljan je što će njegovo dete pohađati baš vrtić „Svitac“ i dodao da je današnja adaptacija protekla neočekivano dobro i da je Stefan oduševljen prostorom, vaspitačicama, decom i igračkama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?