U zgradi NIS-a dvoje zaposlenih zaraženo koronavirusom

08:06:00 05.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad – U zgradi NIS-a na Limanu dvoje zaposlenih zaraženo je koronavirusom, a više desetina radnika je bilo pozitivno na brzim testovima na antitela, nezvanično saznaje portal 021.rs.

U zgradi NIS-a dvoje zaposlenih zaraženo koronavirusom

Foto: NIS


Prema saznanjima 021.rs, dva radnika NIS-a trenutno su na Infektivnoj klinici i nalaze se van životne opasnosti. Iz tog razloga će biti sprovedena dezinfekcija prostorija u kojima su boravili radnici koji su se zarazili virusom korona.

Takođe, s obzirom na to da zaposleni u NIS-u od početka epidemije vode evidenciju kontakata, osobe koje su bile u kontaktu sa dvojicom obolelih trenutno se nalaze u samoizolaciji. Oni su testirani na virus, nakon čega su se ponovo samoizolovali i kompanija prati njihovo zdravstveno stanje.

Nezvanično, od početka pandemije u kompaniji NIS od infekcije koronavirusa obolelo je 14 zaposlenih.

Iako pokrajinski premijer Igor Mirović u obraćanju medijima nije mogao da potvrdi da među novozaraženima u Vojvodini ima zaposlenih iz NIS-a u Novom Sadu, dodao je da se i dalje beleže povremeno novooboleli i da ima žarišta, kao što je bilo sa privatnim domom za stare u Petrovaradinu.

Za 021.rs je ipak, nezvanično u državnim službama koje prate epidemiju potvrđeno da je pozitivno testirano dvoje ljudi koji su radili u zgradi NIS-a i da se epidemiološki nastavlja ispitivanje kontakata.

U naftnoj kompaniji za 021.rs nisu potvrdili da imaju slučaj zaraze, pravdajući to privatnošću zaposlenih, ali su dodali da nije bilo masovnog zaražavanja.

- Poštujući privatnost svojih zaposlenih, NIS neće javno saopštavati detalje o njihovom zdravstvenom stanju. Masovnog oboljevanja među zaposlenima NIS-a nije bilo. NIS postupa prema preporukama države i nadležnih organa i u ovom trenutku nema eskalacije epidemiološke slike u kompaniji - naveli su u odgovoru na pitanja 021.rs.

Oni su povodom navoda da će Karingtonka biti zatvorena zbog ispitivanja zaraze dodali da zgrada radi, ali i da osetljive grupe zaposlenih i dalje rade od kuće.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 996.9 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?