Ublažavanje mera: Bioskopi i pozorišta se otvaraju u ponedeljak, dozvoljene posete staračkim domovima

17:08:00 21.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Krizni štab za suzbijanje koronavirusa doneo je danas odluku da u ponedeljak budu otvoreni bioskopi i pozorišta. Kako je rekla zamenica direktorka Instituta „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević, te ustanove biće očišćene do ponedeljka, s obzirom da nisu radile duže vreme.

Ublažavanje mera: Bioskopi i pozorišta se otvaraju u ponedeljak, dozvoljene posete staračkim domovima


Kada su u pitanju preventivne mere, to su sve one mere koje se primenjuju prilikom boravka u zatvorenim prostorima, navela je Darija Kisić Tepavčević. Precizirala je da je reč o fizičkoj distanci i nošenju maski. Prodavaće se duplo manje karata nego što je maksimalan kapacitet sala, a maksimalno će u salama moći da bude 500 osoba, iako su neke sale veće.

Dodala je da će u svakoj ustanovi postojati redari, ali da se polazi od činjenice da je svako odgovoran za sopstveno zdravlje.

Krizni štab ke odlučio i da se dozvole posete staračkim domovima, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima. Odluka je, kako navode, doneta u cilju očuvanja psihičkog zdravlja i socijalnog života korisnika. Posete su dozvoljene isključivo uz najstrože poštovanje svih preventivnih mera i protokola o posetama.

Štab je podsetio sve građane da se epidemiološka situacija postepeno poboljšava, ali da je opasnost od zaraze koronavirusom i dalje prisutna, kao i da je neophodno da se i dalje nose maske u zatvorenim prostorima, redovno peru ruke, koriste dezinfikaciona sredstva i održava razdaljina.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?