Učenici u školskom dvorištu posadili 30 stabala drveća

17:04:00 13.04.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Trideset sadnica posađeno je u dvorištu Osnovne škole „Miroslav Antić“ u Futogu. Najteži deo posla uradili su radnici JKP „Gradsko zelenilo“, a pomogli su im i učenici ove škole.

Učenici u školskom dvorištu posadili 30 stabala drveća

foto: JKP "Gradsko zelenilo"

U dvorištu je zasađeno 10 stabala lipe, što je donacija „Gradskog zelenila“ i 20 koprivića koje su kupili roditelji futoških đaka.

Direktorka škole Gordana Hajduković – Jandrić izjavila je da je akciju pokrenuo Tim za estetsko uređenje i ekologiju povodom Svetskog dana šuma. Ideja je bila da svako odeljenje obezbedi svoju sadnicu, učestvuje u njenom sađenju, a kasnije i negovanju biljke.

- U nastavi kako prirodnih tako i društvenih nauka postoje sadržaji u vezi sa ekologijom, ali se u našoj školi realizuju i istraživački projekti koji se bave obnovljivim izvorima, štednjom energije, kao i posledicama korišćenja konvencionalnih izvora na budućnost naše planete - istakla je Hajduković – Jandrić.

Savetnik direktora „Gradskog zelenila“ za medije Ivan Nožinić je naglasio da je prijatno iznenađen visoko razvijenom svešću učenika OŠ „Miroslav Antić“ o značaju obogaćivanja i zaštite prirode.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 40%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?