Učesnici najduže rečne regate na svetu stižu u Novi Sad

09:07:00 28.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Učesnici 63. TID veslačke regate, najduže rečne regate na svetu, u nedelju 29. jula stižu na Štrand. Dolazak se očekuje u prepodnevnim satima.

Učesnici najduže rečne regate na svetu stižu u Novi Sad

Kao i svake godine, njihov kamp biće smešten na špicu plaže, u blizini odbojkaških terena. Oko 140 kajakaša, koji su u Srbiju uplovili prekjuče, u Novom Sadu će boraviti do utorka ujutro, kada nastavljaju regatu u pravcu Starog Slankamena.

Ove godine najviše učesnika regate dolazi iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Francuske i Srbije.

TID regata, koja je 23. juna započela u nemačkom gradu Ingolštatu, na izvoru Dunava, traje 75 dana i završava se na ušću ove reke u Crno more.

Organizator regate kroz našu zemlju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje kajakaši prolaze. Regata nema takmičarski karakter, tako da kajakaši mogu da joj se priključe ili odustanu na kom mestu i u kom trenutku žele.

Ilustracija: Henning Klokkeråsen / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?