Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" blokirali auto-put kod megamarketa „Roda“

19:06:00 30.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ blokirali su danas oko 18 časova auto-put kod megamarketa „Roda“, a blokada je trajala do 19.30 časova.

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" blokirali auto-put kod megamarketa „Roda“

Redari su nešto posle 18 časova blokirali prvo pristupnu tragu auto-putu, upozoravajući vozače da će uskoro krenuti blokada saobraćajnice, a potom je, saobraćaj zaustavljen u oba pravca.

Kako javlja reporter N1, saobraćaj reguliše saobraćajna policija, a o bezbednosti učesnika protesta se brinu i redari iz organizacije ovog skupa.

Vozači iz pravca Beograda preusmeravaju se ka Kaćkoj petlji, odakle mogu ući u Novi Sad.

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" blokirali auto-put kod megamarketa „Roda“


Uprkos blokadi, kako prenosi nova.rs, učesnici protesta pustili su vozilo austrijskih tablica u kojem se nalazi dvoje male dece. Pre toga, aktivisti su nudili flaširanu vodu vozačima u koloni. Veliki broj vozila se okreće na autoputu i vozi u suprotnom pravcu, ka Beogradu.

Ipak, došlo je do incidenta kad je automobil sa upaljenim blinkerima, koji je dolazio iz pravca Beogarda, pokušao da probije blokadu. Kako javlja reporter N1, vozilo je imalo diplomatske mađarske tablice, a vozač je pokušao da ubedi deo demonstranata da se pomere kako bi pmogao da prođe. Organizatori protesta su naveli da im je pretio prstom, a zatim je otišao u rikverc i uputio se nazad ka Beogradu.

Prisutni nose transparent na kpojima piše: „Promene se ne mogu uhapsiti“, kao i zastave Srbije i Vojvodine.

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" blokirali auto-put kod megamarketa „Roda“


Osim u Novom Sadu,i auto-put u Beogradu je blokiran, protesti se održavaju i u Čačku, Vršcu, Rumi, Lučanima, Zaječaru, Vrbasu i Majdanpeku.

Zahtevi koji važe na svim nivoima protesta su isti: smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gašenje tabloida koji kontinuirano šire govor mržnje i krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi zbog promocije mržnje i nasilja.

Traži se i ukidanje rijaliti programa, kao i ostavke ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.



Izvor: novisad.com, N1, nova.rs, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
24°
Vlažnost: 57%
Pritisak: 1013.2 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?