Udaljenost kladionica od škola meriće geometri

14:12:00 05.12.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Geometri će meriti koliko su kladionice udaljene od škola, ukoliko Gradska uprava obezbedi novac za njihovo angažovanje.

Ovaj predlog dalo je Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama, nakon prijave pojedinih škola da se u njihovoj blizini nalaze kladionice i kazina i da nije ispoštovan zakonski minimum da budu udaljeni 200 metara.

Udaljenost kladionica od škola meriće geometrifoto: Blic (Robert Getel)

Predsednik tela i član Gradskog veća za obrazovanje, Vladimir Jelić, rekao je da će predložiti Gradskoj upravi za obrazovanje da izdvoji novac za takve škole, i za sve one koje su zainteresovane, kako bi mogli da se angažuju geometri, koji će izračunati kolika je zaista udaljenost između škola i kladionica ili objekata s igarama na sreću.

"Ukoliko se utvrdi da je udaljenost manja od dozvoljene, škole će moći da podnesu prekršajnu prijavu u Regionalnom odeljenju Poreske uprave", rekao je Jelić.

Koordinaciono telo je odlučilo i da se od Tržišne inspekcije zatraže podaci u kojoj meri se u Novom Sadu poštuje zabrana prodaje alkohola i pirotehničkih sredstava maloletnicima, jer je upravo alkohol jedan od osnovnih uzročnika nasilja među učenicima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

S(rj)(cg)(rb)

, *.adsl.eunet.rs

zar ne bi bilo lakše da se, jednostavno, sprovede zakon? Da se kazne i zatvore kladionice koje pružaju usluge maloletnicima?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?