Udario saobraćajca, uz krivičnu prijavu brani se sa slobode

20:03:00 17.03.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Saobraćajni policajac Milan Vlaisavljević povređen je juče na uglu Modene i Ulice Ilije Ognjanovića kada ga je napao vozač automobila, koji se predstavio kao član Srpske napredne stranke (SNS).

Udario saobraćajca, uz krivičnu prijavu brani se sa slobode

Vlaisavljević je zaustavio vozača tokom redovne kontrole vozila kada ga je, kako tvrdi, napao 39-godišnji Uroš Kecman, koji ga je uz psovke vređao, a zatim ponovo pokrenuo automobil i pokušao da se odveze ka prostorijama stranke.

Saobraćajac Vlaisavljević tvrdi da je Kecman potom zaustavio vozilo u Ulici Ilije Ognjanovića, izašao iz auta, odbio da pokaže dokumenta, nastavio sa psovkama i vređanjima, a onda i fizički nasrnuo na Vlaisavljevića.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi koju je policajac podneo, a u koju je N1 imao uvid, Kecman ga je uhvatio za uniformu, gurao unazad, a potom su obojica pala na put.

Policajac Vlaisavljević uspeo je da savlada napadača i veže ga do dolaska pojačanja. U automobila koji je vozio Kecman, koji se predstavio da je član SNS-a, bili su leci te stranke.

Povređeni policajac prevezen je u Urgentni centar gde su mu konstatovane lakše povrede tela, vilice i grudnog koša.

Tužilac koji je saslušao Uroša Kecmana pustio ga je da se brani sa slobode, a za napad na službeno lice protiv njega je podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je da odnos funkcionera i aktivista političkih partija prema policiji pokazuje i bahat odnos vlasti prema policiji, kao i da se na ovaj način unosi i strah kod policajaca i "primoravaju se da okrenu glavu na drugu stranu kada ubuduće naiđu na nekoga iz vladajuće partije".

Izvor: n1info.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?