Udruženje "Prosperitet": Slaćemo pojedinačne tužbe protiv JKP "Informatika"

16:08:00 14.08.2015, Komentara: 6

Novi Sad - Udruženje za zaštitu prava potrošača "Prosperitet" najavilo je da će, u ime svih građana koji su im se obratili, podneti pojedinačne tužbe protiv JKP "Informatika".

Oni tvrde da "Informatika" i nakon izveštaja Državne revizorske institucije za 2013. godinu i dalje posluje na isti način, iako u njemu stoji da su na nezakonit način potrošačima obračunavali zatezne kamate za neplaćene račune i time ih oštetetili.

Udruženje "Prosperitet": Slaćemo pojedinačne tužbe protiv JKP "Informatika"Foto: Kanal 9

Još navode i da "Informatika" građanima koji ne izmire dugovanja nameće i borojne neosnovane troškove u postupku prinudne naplate.

- "Informatika" dostavi sudskom izvršitelju zahtev za izvršenje tako što njihova pravna služba sačini predlog izvršenja, ali dostave svom advokatu, koji uzme od potrošača 6.000 dinara, samo zato što je stavio faksimil na već podneti zahtev izvršitelju. Pored toga računaju osim osnovnog duga i neosnovane zatezne kamate, 4600 dinara na ime troškova postupka koji ide u prihod JKP "Informatika" - kaže Radomir Ćirilović, predsednik "Prosperiteta".

Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

6 komentar(a)

Lana

, *.crnagora.net

Ja nemam ovakvo iskustvo jer placam redovno i za to su me jos i nagradili jednim placenim racunom u vrednosti od 11000 dinara.


UREDAN PLATIŠA

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Dokle će ovaj Ćirilović talasati protiv koga sve nije pretio krivičnim prijavama u tužbama pre nekoliko godina.ugasio je sajt pa ne možemo da se podsetimo ali verovatno se izjave toga tipa još mogu naći na intenetu.
ČOVEK IMA VIŠU SPREMU - zaštita na radu u Nišu, vanredno.Kako je završio u "Putu"? Udruženje za zaštitu PRAVA POTROŠAĆA -sačuvaj bože.Uduženje za zaštitu prava potrošača nikad nije onovao nego je 2010. preregistrovo nekakakav Prosperitet - nestranačko udruženje građana u Udruženje za zaštitu prava potrošača!


UREDAN PLATIŠA

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Poslao sam Vam komentar o Ćiriloviću, niste ga objavili.Mislite neistina.Neće da bidne.Nego Vi ,lepi moji, pitajte dotičnog da li će lično pisati ili preko advokata. Znate li vi koliko to pojedinačno košta.Ali nije reč o tome. Reč je o sistemu ( koji je zaista užasan i ne rešava se pojedinačnim tužbama ) a tome ni vi ni RTV pojma nemate, jer tu je problem.A dotični svako malo zamajava neuke novinare bombastim glupostima.Ajmo sad objavite prvi komentar pa onda ovaj.Medija - oglasnih tabli ( bilo za ili protiv nekoga puna je Srbija).Ajmo!


erika

, *.dynamic.mbb.telenor.rs

Lena, nisu svi sretni kao ti. Ja iso nemam problema sa informatikom,ali zato imam sa strujom. Elektro Vojvodina radi isto sto i informatika.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?