Uginuo Bak, pas koji nas je uvek čekao u centru

11:11:00 21.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Udruženje za zaštitu životinja Spans objavilo je da je uginuo pas Bak, koga su Novosađani i svi posetioci našeg grada mogli da sretnu u centru grada. Bak je šetao uglavnom na relaciji Nork-SNP i okolini, često je posmatrao ljude koji su ulazili u obližnje prodavnice i gotovo uvek bi bio nagrađen nekim zalogajem ili češkanjem. Ulicu je prelazio isključivo kada je na semaforu bilo zeleno svetlo.

Uginuo Bak, pas koji nas je uvek čekao u centru


U pojedinim Fejsbuk grupama nedavno su Novosađani pisali da je Bak bolestan, a, kako navode korisnici ove društvene mreže, poslednje dane proveo je u veterinarskoj ordinaciji zbog upale pluća.

- U našem gradu postoji jedan skriveni svet, to je svet životinja. One žive sa nama, ali su mnogima nevidljive, prepuštene sudbini i ljudima koji žele da ih vide. Jedan pas, Bak, bio je vladar tog sveta. Verovatno naš najpoznatiji i najvoljeniji četvoronožni sugrađanin. Iako vlasnički, sticajem okolnosti gradom je krstario sam. Imao je svoj komšiluk, omiljena mesta i omiljene ljude. Miran, tih i povučeni div, koji je mamio osmehe i grejao nam srca – stoji u objavi Spansa na Fejsbuku.

Uginuo Bak, pas koji nas je uvek čekao u centru


- Ovaj grad nikada neće bisti isti bez njega. Svi oni koji su otišli, a koje smo sretali, voleli i makar jednom pomazili ostavili su trag u nama i učinil nas boljim ljudima – navode u Spansu.


foto: Spans


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Umerena kiša
12°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 997.3 mb
Vetar: 6 m/s, SSE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?