Ugroženim kategorijama počela isplata 5.000 dinara

17:12:00 15.12.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Korisnici socijalne pomoći, roditelji i staratelji dece sa smetnjama u razvoju i ugrožene grupe dobili su jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 5.000 dinara. Odluku o ovoj pomoći donelo je Gradsko veće Grada Novog Sada a u cilju poboljšanja materijalnog položaja.

Ugroženim kategorijama počela isplata 5.000 dinara


- Novčana pomoć u iznosu od 5.000,00 dinara dodeljena je za 1.638 korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć, 1.473 roditelja, odnosno staratelja dece sa smetnjama u razvoju koja pohađaju predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika, 423 korisnika dnevnih boravaka i servisa za podršku odraslim i starijim licima sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama koje realizuje Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika, 229 hranitelja dece koja imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, a koja se nalaze u hraniteljskim porodicama i za 49 korisnika usluga Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Domu „Veternik“ u Veterniku i servisa za podršku koje pruža Dom „Veternik“ – saopšteno je iz Gradske kuće.

Kako je istaknuto, ova novčana pomoć se odnosi iskuljučivo na korisnike koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada.

Oni sredstva mogu da podignu na svim šalterima pošte, kao i u banci „Poštanska štedionica“, uz važeću ličnu kartu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
20°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1013.2 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?