Uhapšen Andrej Fajgelj jer je na Fejsbuku pozivao građane na ustanak

09:11:00 23.11.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Andrej Fajgelj, bivši direktor Kulturnog centra Novog Sada, uhapšen je juče popodne, nakon što je na svom fejsbuk profilu objavio video snimak "Vučić poslužio hleb i so ubicama Srbije. Vreme je za ustanak", u kom je građane pozvao na "ustanak" protiv aktuelne vlasti.

Juče oko 16 sati priveden je u svom stanu u Novom Sadu i policijskim vozilom prevezen u Beograd gde mu je određen pritvor do 48 sati.

Uhapšen Andrej Fajgelj jer je na Fejsbuku pozivao građane na ustanak

Fajgelj u svom vlogu kritikuje politiku Vlade Srbije prema NATO-u i Kosovu. Nizom psovki kritikovao je i predsednika SANU jer je javno rekao da Kosovo nije srpsko, a ogorčen je i zbog pregovora u Briselu i zadovoljavanjem mrvicama u Zajednici srpskih opština.

On u snimku kaže i da je napisao tekst o pregovorima o Kosovu, ali to nijedne novine nisu htele da objave, jer je, kako Fajgelj tvrdi, "polovina medija u Srbiji u vlasništvu šefa CIA generala Dejvida Petreusa".

Fajgelj još smatra da je celo društvo napravilo regresiju unazad i došlo do predustaničkog doba u tursko ropstvo.

"Postoji samo jedan način da se s tim obračuna, samo jedan način da se povuku crvene linije, i da ovaj narod kaže "ne" i povrati izgubljeno dostojanstvo", navodi Fajgelj u spornom videu.

Njegov advokat Marko Pekić rekao je da je država Fajgeljevim privođenjem zabranila slobodu govora, jer je Fajgelj izneo svoj lični sud na svojoj privatnoj Fejsbuk stranici.

"On je svoje mišljenje izneo u svojstvu građanina Republike Srbije i kažnjavanjem njegovog mišljenja u Srbiji uvodimo novu kategoriju - zabranu slobode govora i mišljenja", rekao je Pekić za televiziju N1.

Inače, rukovodstvo Andreja Fajgelja Kulturnim centrom u Novom Sadu obeleženo je brojnim aferama. Građani pamte kako je cenzurisao izložbu studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu zbog umetničkog dela na kom je bio prikazan lik razapetog Isusa Hrista sa novčanicama u rukama. Fajgelj je ostavku podneo nakon što j otkriveno da savetnica u KCNS ugovorom zarađuje oko 1,3 miliona dinara za osam meseci.

Izvor: N1, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Shine

, *.ptt.rs

Ovom čoveku bi se trebalo zabraniti javno iznošenje ideja.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?