Uhapšen diler s 49 grama heroina pored osnovne škole

14:02:00 11.02.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Distribucija 49 grama heroina sprečena je u blizini jedne osnovne škole u Novom Sadu, tokom akcije "Školarac", koju sprovodi novosadska policija.

Uhapšen diler s 49 grama heroina pored osnovne školeIlustracija, foto: Blic

Dejan Drobnjak, zamenik predsednika Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama, rekao je da je to bio najznačajniji slučaj do sada.

- Desilo se jedno razbojništvo, koje je rasvetljeno, a u gradskim školama je pronađeno više komada noževa, boksera i drugog hladnog oružja, dok teža krivična dela nisu zabeležena. Nismo dozvolili da se bilo šta ozbiljno desi u blizni novosadskih škola. Do sada su ostvareni neki značajni rezultati na suzbijanju kriminala na teritorijama osnovnih i srednjih škola, što je i osnovni cilj akcije "Školarac", koja daje dosta dobre rezultate i biće i dalje sprovođena – rekao je Drobnjak, ali nije otkrio u blizini koje osnovne škole je pronađena droga.

Inače, "Školarac" je operativna policijska akcija koje se sprovodi svakog meseca, bez najave, a u kojoj se pokriva područje dvorišta škole i njena bliža okolina, zajedno s nekim objektima koji su "interesantni" za pitanje bezbednosti učenika.

Cilj "Školarca" je da se spreči bilo koji oblik prekršaja i krivičnih dela, da se uhvate osobe odgovorne za to, ali da se pronađu opojne droge ili oružje zbog kojih bi bezbednost učenika bila ugrožena.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1002.3 mb
Vetar: 5 m/s, N
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?