Uhapšen nakon što je pokušao da zapali Gradsku kuću u Novom Sadu

21:06:00 14.06.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Jedan muškarac (32) uhapšen je nešto pre 20 časova kada je pokušao da zapali Gradsku kuću, a vatra je odmah ugašena.

Uhapšen nakon što je pokušao da zapali Gradsku kuću u Novom Sadu


Koliko je za sada poznato, muškarac je na prozor u prizemlju Gradske kuće bacio neku zapaljivu tečnost, a vatra je ugašena i pre dolaska vatrogasaca, koji su stigli sa tri vozila, javio je portal 021.rs.

U Kabinetu gradonačelnika su naveli da je čovek prethodno bio na ulazu u Gradsku kuću i da je tražio da ga primi gradonačelnik Miloš Vučević. Portiri su mu rekli da je to sada nemoguće, jer gradonačelnik nije tu. On je zatim izašao napolje i na jedan od prozora u prizemlju bacio zapaljivu tečnost. Očevici su za Tanjug ispričali da su oni vodom iz flašica koje su imali kod sebe ugasili vatru.

Isidora K. i Jelena T. ispričale su za Tanjug da je ceo događaj izgledao netipično, te da prolaznici koji su se u tim trenutku zatekli ispred Gradske kuće nisu ni shvatili odmah šta se dešava.

- Prilazile smo spomeniku na Trgu slobode, kad smo videle plamičak vatre ispred prozora Gradske kuće. U prvi mah sam pomislila da je sveća. Kad sam prišla, muškarac srednjih godina je stajao na stubiću ispred Gradske kuće. Pitala sam šta se dešava, on mi je odgovorio - dešava se šta se dešava, ako ti se ne sviđa, ti ugasi - kaže Isidora K.

Taj muškarac, kaže ona, apsolutno nije izgledao kao neko ko je upravo pokušao da zapali Gradsku kuću.

Kako je Tanjugu rečeno u novosadskoj policiji, priveden je muškarac rođen 1988. godine,

- Pričinjena je manja materijalna šteta, niko nije povređen - kažu u kabinetu gradonačelnika.

Policija ga je ubrzo privela.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 998.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?