Uhapšen Novosađanin koji je pokušao da iznudi novac od fudbalera

08:02:00 04.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad -- Novosađanin D. B. (31) uhapšen je zbog sumnje da je na ime nepostojećeg duga pretnjama pokušao da iznudi 40.000 evra od 21-godišnjeg Futožanina.

Uhapšen Novosađanin koji je pokušao da iznudi novac od fudbalera

foto: hapšenje, print screen

Osumnjičeni je uhapšen prilikom primopredaje dela pomenutog iznosa, saopštila je Policijska uprava Novi Sad. Tereti se za krivično delo iznuda u pokušaju i određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Mediji prenose da je u pitanju hapšenje zbog iznude novca od fudbalera FK Vojvodine. Navodno je u pitanju M.D. koji je morao da menja menadžera pod prisilom. Uhapšeni D.B. je rođen 1989. i poznat je kao jedan od najbližih saradnika člana Uprave FK Vojvodina Slobodana Milutinovića „Snajpera“. Reč je o čoveku koji je bio i član Skupštine kluba u prethodnom sastavu. Njegov saradnik Slobodan Milutinović je poznat kao neko ko je preživeo nekoliko pokušaja ubistva, ali i po tome što je pre dve godine izabran za funkcionera FK Kabel.

Fudbalski klub Vojvodina saopštio je da se ograđuju od toga da je uhapšeni povezan sa tim klubom, ali su potom povukli saopštenje sa svog zvaničnog sajta. Kasnije tokom jučerašnjeg dana su ga vratili na sajt.

- Povodom informacija koje su se danas pojavile u sredstvima javnog informisanja, a u kojima se ističe kako je osoba bliska pojedinim članovima rukovodstva FK Vojvodina uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo iznude u pokušaju, fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost da se u potpunosti ograđuje od postupaka privedenog lica. O ovom slučaju, svi članovi rukovodstva FK Vojvodina saznali su isključivo preko sredstava javnog informisanja. Fudbalski klub Vojvodina ovom prilikom naglašava da je spreman na punu saradnju sa nadležnim istražnim organima, sa ciljem da se utvrdi istina i u potpunosti rasvetli ovaj događaj - navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?