Uhapšen osumnjičeni za krađu vredne opreme vatrogasnog društva iz Petrovaradina

13:11:00 13.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska policija uhapsila je 46-ogodišnjeg Z. O. iz Novog Sada zbog više krađa, između ostalog i zbog nedavnog provaljivanja i krađe u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Petrovaradinu. On se sumnjiči za više teških krađa i za posedovanje droge, kažu u novosadskoj policiji.

Uhapšen osumnjičeni za krađu vredne opreme vatrogasnog društva iz Petrovaradina


Osumnjičen je za krađe u jednoj novosadskoj školi, u ugostiteljskom objektu u Sremskoj Kamenici, više kuća i stanova, kao i u vatrogasnom društvu.

Policija je prilikom pretresa njegovog stana pronašla više ukradenih predmeta, kao i 24 grama amfetamina. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće, uz krivičnu prijavu, priveden osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Prostorije Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Petrovaradin“ obijene su u noći između 11. i 12. oktobra, a tom prilikom ukradena je vrlo vredna oprema dobrovoljnog društva. Nestala su dva nova izolaciona aparata marke Dräger, dve potpuno nove vetrovke koje su sastavni deo radne vatrogasne uniforme sa natpisom „Vatrogasac DVD“, par novih vatrogasnih rukavica marke Rosenbauer, vatrogasni šlem i sekirica stari više od 100 godina, vatrogasni opasač, mesingano zvono za pozivanje vatrogasaca na požar, poklon prijateljskog vatrogasnog društva iz Nemačke i još nekoliko poklona dobijenih tokom godina od mnogih prijatelja društva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?