Uhapšen zbog lažne dojave o bombi u novosadskom sudu

09:06:00 01.06.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Policija u Novom Sadu rasvetlila je jednu od prošlonedeljnih lažnih dojava o bombi u novosadskom sudu i u saradnji sa Policijskom upravom u Subotici uhapsila Z. B. (47) iz Subotice, koji se sumnjiči za krivično delo izazivanje panike i nereda.

Uhapšen zbog lažne dojave o bombi u novosadskom sudu


Sumnja se da je Z. B., 25. maja, telefonom pozvao centralu Osnovnog suda u Novom Sadu i lažno ih obavestio da je u podrumu te zgrade postavljena bomba.

Policija je, protivdiverzionim pregledom utvrdila da se u zgradi suda ne nalazi nikakva eksplozivna naprava, a operativnim radom identifikovala je osumnjičenog.

Z. B. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Inače, prošle nedelje su bile dve dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u novosadskoj Palati pravde, a isti slučaj je zabeležen i prethodne nedelje. Od početka godine šest puta je javljeno da je u zgradi u Ulici Sutjeska 3, u kojoj se nalaze Apelacioni, Viši, Osnovni i Privredni sud, kao i Apelaciono, Više i Osnovno javno tužilaštvo, postavljena bomba.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?