Uhapšena kriminalna grupa iz Novog Sada, osumnjičeni za pokušaj ubistva, drogu, oružje

12:12:00 02.12.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadska policija, nakon višemesečnog intenzivnog operativnog rada, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila je kriminalnu grupu, osumnjičenu za više krivičnih dela.

Uhapšena kriminalna grupa iz Novog Sada, osumnjičeni za pokušaj ubistva, drogu, oružje


Lisice su stavljene na ruke M. P. (18) koji se sumnjiči da je učestvovao u pripremi i organizaciji izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, počinjenog na štetu dvadesetdvogodišnjeg Novosađanina, u junu ove godine. Za to krivično delo tereti se i sedamnaestogodišnji Novosađanin, protiv koga će biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku. Policija intenzivno traga za M. Đ. (26), koji je, takođe, osumnjičen za učešće u izvršenju ovog, kao i još jednog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, na štetu tridesettrogodišnjeg Novosađanina, u martu prošle godine.

Takođe, uhapšen je B. P. (18), osumnjičen za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. On se tereti da je organizovao mrežu maloletnih preprodavaca narkotika koji su uhapšeni ranije i procesuirani, u skladu sa zakonom.

Za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija tereti se M. P. (44), u čijem je stanu policija pronašla pištolj i više komada municije.

Uhapšen je i L. M. (18), osumnjičen za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti jer je, prilikom hapšenja, nožem napao policijskog službenika.

Pretresom stanova osumnjičenih, policija je pronašla kokain, amfetamin i marihuanu, kao i znatnu svotu novca, u domaćoj i stranoj valuti, za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Četvorici osumnjičenih Novosađana određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivične prijave, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
27°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 1013.4 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?